duderstadt 2023 special zomer edition verslag

Moderator: Pieten

Plaats reactie
Gebruikersavatar
erikmr
Berichten: 4424
Lid geworden op: 21 dec 2006, 23:16
Type MR2: AW11
Contacteer:

duderstadt 2023 special zomer edition verslag

Bericht door erikmr »

Duderstadt zomer editie 2024 verslag copie van verslag door Lars
Als onze eigen Capo di tutti capi (zie de foto op FB) vraagt om dan een verslag van deze zomereditie de maken, dan kan je dit natuurlijk niet weigeren.
Voordeel is ook dat het verslag wat kort en bondig kan, omdat wij er niet bij waren met de heenrit, en ook niet met de terugrit, wat dan al weer een stuk typen scheelt. Wat ik wel had begrepen had is dat duidelijk is geworden, dat de MR2 ’s en ook de BM2 ‘s, de Lotus MR2, de Volvo MR2 ‘s, Porsche MR2 ‘s, Mitsubishi MR2, MR2 Is Always the Answer, MR2cedes en de Opel MR2 in alle weersomstandigheden en op alle soorten ondergrond goed uit de voeten kunnen 😊.
Daarnaast bleek bij aankomst dat iedereen (inclusief onszelf) de auto voor niets hadden gewassen en gepoetst 😊
Bij aankomst op de donderdag rond 18.00 betekende dit dat wij maar een uurtje hoefde te wachten op het wel befaamde buffet. Uiteraard was dit weer prima voor elkaar. Helaas haalde de regen wel wat van de zin weg bij de meesten voor een avondritje, ook bij ons. Het grote voordeel was wel dat er al weer flink bijgepraat kon worden, met weer heel veel gezelligheid en gelach.
Vrijdagochtend fris en fruitig opgestaan - uiteraard weer prima gegeten- en vervolgens op pad met Robke, Jeroen, Maurice, Edwin en Marco. Dit leek allemaal prima te gaan totdat ondanks alle inzet van Jeroen om zijn auto op tijd af te krijgen, deze niet genoeg zekerheid gaf om de rit te vervolgen, en onder begeleiding van de 2 Duitse gezinsauto 's weer terug moest naar het hotel. Vervolgens de rit weer vervolgd met de resterende 3 auto 's en met prima weer door de Harz weer rond gereden. Onderweg goed kunnen eten bij een restaurant waar de dieren die opgegeten konden worden eerst hun tijd doorbrachten in de kinderboerderij die bij het restaurant hoorde. Het leverde in ieder geval prima goulash en schnitzel op. In welk gerecht de ezel op de foto wordt verwerkt is nog even de vraag.
Bij terugkomst weer een uitstekend buffet in ons vertrouwde hotel, met een mooie avondrit naar de 2 bekende torens (wat zijn die wegen daar toch fijn) wat weer mooie foto ’s opleverde. Uiteraard daarna weer wat tijd in de Biergarten doorgebracht, waar de wijn overigens ook uitstekend is te drinken met weer leuke verhalen en de befaamde WB gezelligheid.
Zaterdagochtend na een weer een heerlijk ontbijtbuffet eerst even een kort rondje met junior gereden. Bij terugkomst samen met Robke, Jeroen, Gertjan en Stephan een prachtroute naar Torfhaus gereden om een eventuele nieuwe locatie voor de slalom te inspecteren.
De locatie bleek echter niet geschikt voor de slalom in verband met een slagboom en een strenge parkeerwachter genaamd Ludwig, of misschien heette hij toch anders. Hij zag er in ieder geval wel uit als een Ludwig.
Hierna weer via allerlei mooie kronkelwegen weer teruggereden om te kijken of we nog konden aansluiten bij de rest van de groep die weer traditiegetrouw stonden opgesteld in het centrum van D-town. Aangezien we wat aan de behoorlijk late kant aankwamen, na ook een aantal enorme stortbuien onderweg, hebben we de rest gemist. Desondanks weer prima kunnen eten en drinken bij de befaamde ijssalon, hoewel ook daar de inflatie wat heeft toegeslagen.
Ondertussen stonden de auto ’s mooi op het plein, waarbij het weinig scheelde of Robkes BMW was als half pipe gebruikt door de altijd baldadige jeugd op een crossfiets in Duderstadt.
Daarna weer even terug naar het hotel gegaan en nog een soloritje gedaan met junior zodat we sowieso ook nog weer even het stukje Bad Sachsa-Braunlage konden pakken dit weekend.
Na het avondeten volgde dan eindelijk op de welbekende locatie de befaamde Wild Bunch slalom, wat scenario ’s opleverde die niet onderdeden voor scenes uit The Fast & The Furious, onder leiding van onze eigen Hobbs & Shaw (wie wie is mogen jullie zelf invullen). Uiteindelijk toen de rookgordijnen waren opgetrokken bleken de terechte nummers 1,2 en 3 Bart E, Ben en Martin te zijn. Dit ondanks weer een invasie van de lokale jeugd in een Mercedes stationwagon, die in navolging van de aanwezige MR2 stations ook een rondje deden.
Hoe dan ook weer een fantastische avond en afsluiting van een prachtig Duderstadt weekend, met een daarna nog erg gezellige afsluiting op het terras van Zur Erholung
Helaas, All things must pass zoals een ex-Beatle ooit al zei, en helaas ook dit prachtige weekend, dus de zondagmorgen, na weer zo ’n heerlijk ontbijt werd het voor iedereen weer tijd om huiswaarts te keren.
Iedereen weer enorm bedankt voor de gezelligheid en de lol. Het blijft prachtig om mee te maken hoe iedereen met elkaar omgaat (ongeacht de auto die ze hebben), en dat is toch waar het om draait. Als je dan ook een puberzoon hebt die een WB-weekend Duderstadt nog mooier vindt dan Disneyland Parijs, dan kan je rustig zeggen dat dit weer een enorm geslaagd weekend was.
Tot volgend jaar!
Gebruikersavatar
BST
Zere vingers van het typen..
Berichten: 3813
Lid geworden op: 28 dec 2006, 13:30
Type MR2: SW20/21/22

Re: duderstadt 2023 special zomer edition verslag

Bericht door BST »

Leuk verslag! Jammer dat ik ivm werk weer eens niet bij kon zijn. Er is altijd volgend jaar.. wie weet.
Gebruikersavatar
erikmr
Berichten: 4424
Lid geworden op: 21 dec 2006, 23:16
Type MR2: AW11
Contacteer:

Re: duderstadt 2023 special zomer edition verslag

Bericht door erikmr »

BST schreef: 04 aug 2023, 08:16 Leuk verslag! Jammer dat ik ivm werk weer eens niet bij kon zijn. Er is altijd volgend jaar.. wie weet.
8) die datum staat al 25 tot 28 :driving: dus vrij vragen :D! :D! :D!
conan1068
Ik lul al aardig mee !
Berichten: 145
Lid geworden op: 23 jul 2012, 13:56

Re: duderstadt 2023 special zomer edition verslag

Bericht door conan1068 »

Mooi verslag, jullie hebben genoten !! :applaus-smiley:
Plaats reactie